La Internacional Comunista Revolucionària ja ha arribat!

Després d’una fantàstica setmana d’idees revolucionàries i informes inspiradors de tot el món; després de molts mesos de preparació per milers de camarades en dotzenes de països; la conferència fundacional de la Internacional Comunista Revolucionària (ICR) va concloure amb un vot unànime per llançar aquesta nova Internacional. Però això és només el principi. Estem construint el partit mundial del comunisme revolucionari i necessitem la teva ajuda. Uneix-te a la recentment fundada ICR, estudia les idees genuïnes del marxisme i ajuda’ns a lluitar per la revolució en les nostres vides!

[Source]

La conferència de fundació ha estat un èxit impressionant. Fa dos anys, quan totes les reunions estaven restringides al zoom, vam celebrar una universitat marxista internacional en línia de gran èxit amb 7.700 participants. Els esdeveniments d’aquesta setmana han reunit el mateix número en línia en més de 120 països, així com 500 camarades presencials, aquí a Itàlia. Es tracta d’un esdeveniment veritablement internacional, que no es pot trobar en cap altre lloc de la Terra.

Hem recaptat 488.930 €, hem mantingut més de 20 discussions sobre tots els elements fonamentals del nostre programa, destil·lats en el nostre Manifest, que també ha estat aprovat per unanimitat. Hem coronat aquesta setmana extraordinària amb la fundació oficial de la Internacional Comunista Revolucionària.

La construcció de partits comunistes revolucionaris

La sessió de clausura de la nostra conferència fundacional va oferir una visió general dels avançaments que ha fet la nostra organització a tot el món. Hamid Alizadeh, del Secretariat Internacional de la ICR, va introduir el debat, i va assenyalar que no hi ha res semblant a la ICR en cap lloc del món. Cap altra organització ha adoptat un enfocament seriós de les idees genuïnes del marxisme i de les tradicions reals del comunisme revolucionari.

Pot ser que la ICR sigui nova, però tenim unes arrels sòlides. Un fil ininterromput ens connecta amb les idees de Marx, Engels, Lenin i Trotsky. Com ha assenyalat Hamid: “Som una organització revolucionària, sempre ho hem estat i sempre ho serem.”

En dècades anteriors, nosaltres, els autèntics comunistes, vam ser potser la força més feble en la política. Però encara que érem numèricament febles, teníem una altra cosa que a llarg termini és decisiva, el valor de la qual cap dels nostres competidors entenia: la teoria marxista. L’enfocament sobre aquesta no es detindrà a mesura que creixem.

Creixement explosiu a tot el món

Durant el debat, camarades d’arreu de la Internacional varen explicar els impressionants èxits que han aportat a la fundació de la ICR. L’abril de 2023, érem 4.400 camarades a escala internacional, però en tan sols 12 mesos vàrem créixer a 6.500. Només falten setmanes perquè la ICR arribi a 7.000 camarades, una fita important en el nostre desenvolupament. La Internacional ha crescut gairebé un 50% en un any, amb algunes seccions que creixen fins a un 150% en el mateix període, com la nostra secció danesa la qual ara té 247 camarades.

Actualment, la ICR té seccions completes en 26 països, amb grups considerables en 12 països més els quals estan treballant per a sol·licitar convertir-se en seccions. Quan se sumen els grups i individus a tot el món, tenim camarades construint la ICR a més de 70 països.

Gran Bretanya és actualment la secció més gran de la ICR, amb més de 1.200 camarades i més de 100 sucursals a tot el país. Després d’haver fundat el seu Partit Comunista Revolucionari, els camarades britànics van ser catapultats inesperadament al centre d’atenció després de la demolició televisada de la camarada Fiona Lali contra la diputada Conservadora Suella Braverman, la qual es va fer viral.

Ara, els camarades britànics han llançat una campanya electoral per a aconseguir que Fiona sigui votada al parlament, que ha gaudit d’una gran recepció. Per primera vegada, a la Gran Bretanya, hem entaulat un diàleg amb les masses. L’objectiu dels camarades de construir un partit de 10.000 combatents de classe entrenats en el pròxim període se sent ben a l’abast!

Al Canadà, el recentment fundat Partit Comunista Revolucionari és ara més gran que qualsevol grup “revolucionari” autoproclamat al país, amb 820 membres repartits per la majoria de les principals ciutats del país. Aquests èxits es reflecteixen també al sud de la frontera als Estats Units, on els comunistes revolucionaris tenen ara més de 800 camarades, reflectint una sorprenent taxa de creixement del 150 per cent des de l’agost de 2023. En les pròximes setmanes, els camarades celebraran aquest èxit fundant els Comunistes Revolucionaris d’Amèrica (CRA).

L’informe dels Estats Units destacava l’audàcia dels nostres camarades. Com vam informar ahir, el camarada de la CRA Milos Minos ha estat amenaçat amb 90 dies de presó a causa de l’enorme impacte dels seus fullets on exposava l’explotació dels treballadors en l’Aeroport Internacional de Minneapolis. És evident que es tracta d’un atac motivat políticament, i els camarades dels Estats Units tenen la intenció de llançar una campanya enèrgica per a eliminar els càrrecs que se l’imputen.

Al Pakistan, la ICR compta ara amb 705 membres, els quals han pres la decisió de fundar un Partit Comunista Revolucionari al desembre d’enguany. Sens dubte, això esclatarà com una bomba en la política pakistanesa. Com deien Hamid i el camarada Adam Pal, del Pakistan, “ens farem molts enemics, però molts més amics.” Adam va condemnar feroçment el podrit sistema capitalista del Pakistan, que els nostres camarades s’han compromès a destruir. Va destacar la situació a Caixmir, on la paralització de les pujades de preus està portant a innombrables treballadors i camperols a lluitar davant la repressió, com a exemple exacte del que la ICR pretén enderrocar.

Els camarades també van donar informes inspiradors sobre el desenvolupament del nostre treball en països on anteriorment teníem poca presència. Per exemple, a Irlanda, la conferència fundacional dels Comunistes Revolucionaris d’Irlanda va tenir lloc a principis d’enguany. Els camarades han publicat la primera edició del seu diari i estan treballant per poder contractar un revolucionari a temps complet. Un treball similar s’està desenvolupant ràpidament a Finlàndia, on ara hi ha 27 camarades de la ICR, de només tres el 2023.

Ets comunista?

Hamid va explicar que l’immens creixement de la ICR demostra la correcció de la nostra campanya “Ets comunista?”. Hi ha innombrables treballadors i joves en tots els països del món que busquen activament el comunisme, ni més ni menys. Que ho entenguem i ens dirigim decididament cap a aquesta capa constitueix tot el secret del nostre èxit.

Però com Hamid va assenyalar, hi ha una capa encara més gran de persones que encara no es veuen a si mateixes com a comunistes, però que estan plenes d’ira i frustració per l’estat de la societat. Odien els seus caps. Odien als polítics. No tenen més que menyspreu pels mitjans de comunicació mentiders. Busquen una sortida. És possible que aquestes persones encara no siguin comunistes, però estan obertes a ser persuadides. Hem d’aprendre a parlar amb aquestes persones: presentar les nostres idees d’una manera que es puguin entendre, i que connectin amb les lluites de la vida quotidiana per a milions d’homes i dones corrents.

La nostra constant labor revolucionària no sols ha atret una onada de nous camarades, sinó també els atacs de la classe capitalista. A Àustria, Gran Bretanya, Dinamarca, Suïssa, els Estats Units i altres llocs, els nostres camarades han estat objecte d’atacs polítics en la premsa de dretes i pels partits capitalistes establerts. Per descomptat, acollim amb satisfacció la seva indignació i la publicitat gratuïta!

La classe dominant ens ataca perquè estem començant a connectar amb l’estat d’ànim real en la societat, que és d’ira palpable contra el sistema capitalista podrit. Per aquest motiu, la convicció dels camarades només es veu reforçada per aquests atacs, que també ens han apropat una capa més àmplia de treballadors i joves cap a nosaltres.

Palestina lliure!

Un punt central del treball de la ICR durant els últims mesos ha estat enfocat al moviment palestí a tot el món. Des del principi, els nostres camarades han estat al capdavant d’aquesta lluita, i en particular de l’ona internacional de campaments d’estudiants que ha escombrat més de 100 universitats.

Hi ha un clima de frustració i ràbia en el moviment de solidaritat palestí. El que falta és un lideratge polític clar per a donar forma a aquest sentiment. Hi ha un enorme buit per omplir.

Això explica l’enorme impuls que hi ha darrere de la campanya electoral de Fiona a la Gran Bretanya. Ha rebut milions d’opinions a les xarxes socials, i ha adquirit centenars de milers de nous seguidors, que la veuen com un far per denunciar sense por la hipocresia dels criminals de guerra capitalistes.

Hamid va assenyalar que la publicitat increïble de les nostres idees mostra com “hem d’aprendre a pensar més gran”. La campanya de Fiona és una anticipació local de les oportunitats que s’obriran a mesura que la ICR creixi, fent possible arribar a capes cada vegada més grans amb el nostre programa i idees. Però per fer-ho hem d’aprendre l’art d’aprofitar aquestes oportunitats per construir.

Assoliments excepcionals

El creixement de la ICR durant l’any passat ha establert les bases per a un gran pas endavant en tots els aspectes del nostre treball.

Wellred Books, l’editorial de la ICR, s’ha convertit en l’única editorial del món que publica sistemàticament sobre teoria marxista. La recent republicació de L'”esquerranisme”, malaltia infantil del comunisme de Lenin amb una nova introducció, així com la publicació d’una nova col·lecció d’escrits seleccionats de Lenin sobre la guerra imperialista, són armes valuoses en l’arsenal teòric dels comunistes a tot el món.

En només els primers sis mesos d’aquest any, Wellred Books ha venut 11.700 llibres, enfront dels 4.500 de tot el 2020. Això demostra la increïble set d’idees revolucionàries que existeix en la societat. Aproximadament un terç dels llibres venuts eren còpies del llibre de Rob Sewell i Alan Woods anomenat En Defensa de Lenin, una obra indispensable sobre el revolucionari més gran de la història, publicada pel centenari de la seva mort.

A la revista In Defence of Marxism, la revista teòrica trimestral de la ICR, també ha tingut el seu millor any de la història. L’últim número va vendre 4.200 còpies i s’està traduint al castellà, francès, portuguès, italià, àrab, alemany, xinès, indonesi i rus. La caricatura del marxisme ens pinta com si només estiguéssim preocupats per les qüestions econòmiques del pa. Això està lluny de la veritat, i el pròxim número abordarà la important qüestió de l’enfocament comunista en l’art i la cultura, amb articles sobre poesia, drama grec i un assaig clau de Trotsky sobre cultura i socialisme.

També hem pres moltes noves iniciatives amb èxit, entre elles el podcast Spectre of Communism, que es va llançar l’any passat i ja ha arribat a les 280.000 reproduccions i compta amb 10.000 seguidors. El pòdcast ha produït dotzenes d’episodis, cobrint una àmplia gamma de temes teòrics, així com esdeveniments d’actualitat. Tenim grans plans per Spectre of Communism en el pròxim període, així que estigueu atents!

Solidaritat internacional

Com Hamid i més tard Alan Woods van comentar en els seus discursos finals, estem construint un partit de lluita comunista enmig d’una sagnant i brutal guerra de classes que s’està desenvolupant a tot el món. En el penúltim dia de la conferència ens va arribar un recordatori d’això al rebre la notícia d’una repressió governamental contra els líders d’un moviment de masses en curs contra la paralització de les pujades de preus dels productes essencials a Caixmir, que es troba sota control del Pakistan.

Els camarades vam votar unànimement a favor d’una declaració en plena solidaritat amb els represaliats per l’Estat pakistanès. El text complet d’aquesta declaració està disponible aquí.

També vàrem rebre notícies dels nostres camarades hongaresos, els quals varen ser violentament agredits, per una banda, de feixistes mentre visualitzaven la conferència en línia, acabant amb un camarada hospitalitzat. Tota la conferència va quedar commocionada per les notícies i immediatament vàrem enviar un missatge de solidaritat.

Com a comunistes, ens mantenim units contra els vils reaccionaris i ens neguem a retrocedir davant tals amenaces. Una lesió a un és una lesió a tots nosaltres! No ens podran acovardir!

Els comunistes han arribat!

La conferència fundacional de la ICR va ser un esdeveniment històric, cap company havia viscut mai un esdeveniment com aquest. Alan Woods, en els seus comentaris finals, va parlar per a tots els participants quan va dir: “Mai he vist en la meva vida una reunió tan inspiradora com aquesta.”

Hamid, citant Trotski sobre la fundació de la Quarta Internacional, resumeix el que significa ser membre de la ICR:

“Els grans esdeveniments que precipiten la humanitat no deixaran de les organitzacions que han sobreviscut una pedra sobre l’altra. Només la Quarta Internacional mira amb confiança el futur. És el partit mundial de la Revolució Socialista! Mai hi ha hagut una tasca major en el món. Sobre cadascun de nosaltres recau una enorme responsabilitat històrica.

El nostre partit ens exigeix a cadascun de nosaltres, totalment i completament. Deixeu que els filisteus cerquin la seva pròpia individualitat en l’espai buit. Que un revolucionari es lliuri completament al partit significa trobar-se a si mateix.

Sí, el nostre partit ens pren a cadascun de nosaltres completament. Però, a canvi, ens dona a cadascun de nosaltres la felicitat més alta: la consciència que un participa en la construcció d’un futur millor, que un porta a les seves espatlles una partícula del destí de la humanitat, i que la vida d’un no haurà estat viscuda en va.”

Això és el que ens ofereix la ICR a tots i cadascun de nosaltres. La confiança i l’optimisme per saber que tenim el món per guanyar, i que sabem exactament com guanyar-lo. No obstant això, encara que tots tornarem als nostres respectius països plens d’entusiasme il·limitat, també tornarem plenament conscients de la serietat del nostre treball. “No t’oferim una vida còmoda”, va dir l’Alan als camarades. “Però una vida de lluita dura.”

Woods es va basar en l’exemple d’Espàrtac, a qui Marx va nomenar el millor representant de l’antiguitat. Aquest notable home va aixecar un exèrcit d’esclaus i va desafiar el poder de la República Romana, aconseguint moltes victòries. Per explicar com els esclaus podien derrotar la força militar més poderosa del seu temps, l’exèrcit romà, els propietaris d’esclaus van inventar tota mena de llegendes: que Espàrtac va néixer de la reialesa tràcia; que la seva dona era maga, etc. Alan va citar l’excel·lent pel·lícula de Stanley Kubrick de 1960 sobre la vida d’Espàrtac, que representa l’heroi en qüestió en una conversa malenconiosa amb la seva dona Varínia després d’una batalla victoriosa.

Varínia pregunta a Espàrtac per què no celebra la seva victòria, a la qual cosa Espàrtac respon que no pot llegir, que sent aquesta marca de la seva servitud, i li agradaria que li ensenyés. D’això tracta la revolució: la lluita de l’ànima per una vida digna com a éssers humans.

En una anècdota final, Alan va recordar una conversa amb un individu que realment va viure un esdeveniment d’aquest tipus. Mentre estudiava a la Universitat Estatal de Moscou, Alan va conèixer una dona gran que va ser testimoni de la Revolució d’Octubre de 1917. Més tard va passar 17 anys als camps de concentració infernals de Stalin. Alan va explicar com cada any de dolor i penúries es van aixecar de la cara quan li va preguntar sobre la seva experiència de la Revolució d’Octubre.

“No pots imaginar com era”, va dir ella. “Es tractava d’un ascens espiritual.” En aquell moment, la seva cara va tornar a caure i va afegir: “no com ara.”

Avui hem d’acabar el que van començar els bolxevics fa més de 100 anys. Hem de renyir el nus de la història que han trencat els crims de l’estalinisme, i construir una veritable Internacional Comunista Revolucionària que pugui portar als treballadors del món a la victòria final.

S’ha fundat la ICR, però la feina només acaba de començar! Cal créixer, cal construir el partit mundial de la revolució socialista. No hi ha una causa major en la Terra que aquesta, així que si encara no t’has unit a nosaltres en aquesta lluita, fes-ho!

Posa’t al dia

La setmana passada es van celebrar més de 20 xerrades, les quals han reunit els principals camarades de la ICR de tot el món. Els vídeos d’aquestes xerrades, totes disponibles en línia, representen un tresor d’idees revolucionàries. Podeu posar-vos al dia durant la primera meitat de la setmana aquí, i les xerrades de dijous i divendres aquí.

Join us

If you want more information about joining the RCI, fill in this form. We will get back to you as soon as possible.