Ukrainsk-spansk basketspiller snakker ut: 90% av nyhetene her er falske fordi Spania er en del av NATO

Volodymyr Orlov er en basketballspiller tilhørende Benicarló, i Spanias andredivisjon innen basketball, LEB Plata. Han ble født i Ukraina, men flyttet til Spania da han var 11 og har fått spansk statsborgerskap. Hans offentlige uttalelser om den russiske invasjonen av Ukraina i ES Radio, publisert av La Voz de Galicia og andre aviser, har skapt oppsikt i Spania.

[Source]

Han startet med å forklare at de fleste i familien hans – hans foreldre, søster og besteforeldre – fortsatt bor i fødestedet, Kharkiv, en av de første byene som ble angrepet av den russiske hæren: «Det er vanskelig å håndtere denne situasjonen. Det er vondt å se på det som skjer. Byen min var den første som ble rammet, selv om det er bombeangrep nesten overalt.» Familien og vennene hans, «har tatt skydd i t-banen, fordi den er bombesikker, eller innelåst hjemme.»

Etter å ha sagt dette, forklarte Orlov at han er svært kritisk til nyhetsdekningen av krigen og oppførselen til den ukrainske presidenten Zelensky: «90 % av nyhetene her er falske, fordi Spania er en del av NATO».

Orlov forklarte hvordan han føler seg ukrainsk og ikke er for den russiske invasjonen, men at dette ikke er hele historien:

«Byen min, Kharkiv, ligger i den pro-russiske sonen. Jeg rettferdiggjør ikke det Putin har gjort, for jeg vil ikke ha noen form for vold, men vi har vært i krig i 8 år der den delen av landet [Donetsk og Luhansk] blir bombet og som ikke vises på TV. Den ukrainske hæren ødela alt, og vi har ikke sett de døde i media. Jeg føler meg veldig sint.»

Han er også svært kritisk til rollen Zelensky-regjeringen har spilt:

«Den ukrainske regjeringen provoserte frem denne situasjonen. Den kan ikke true Russland ved å tilby å sette opp NATO militærbaser på grensen. Ukrainas president har interesse i det som skjer. Dette området av Donbass har vært uavhengig av Ukraina i flere år, og Russland sa med sin intervensjon at dets første mål var militærbasene som truet grensen.»

Orlov fordømte også bittert den kyniske rollen til vestlig imperialisme:

«NATO og USA lovet beskyttelse til den ukrainske presidenten, han stolte på dem, og nå har de trukket seg tilbake fordi de er interessert i å gjøre Russland om til skurken. Jeg forsvarer ikke krigen eller hva Russland gjør, men NATO og USA har søkt etter dette. Putin har gått for langt, men det har også Zelensky, som leder sivile til døden.»

Til slutt konkluderte den ukrainske basketballspilleren:

– Folket i Ukraina og Russland lider på grunn av de som tok feile beslutninger. Jeg håper dette skjer raskt og med så få ofre som mulig.»

Det er klart at grunnen til at Orlovs uttalelser har skapt slik oppstandelse i Spania er fordi hans synspunkt, som kommer fra Ukraina, strider med det dominerende synet på konflikten som blir presset nesten enstemmig av spanske medier, støttet av både PSOE regjeringen (som har sendt våpen til Ukraina) og av høyreopposisjonen.

Join us

If you want more information about joining the IMT, fill in this form. We will get back to you as soon as possible.